Aptana's workspaceKolom 1

Aptana, Inc. is een bedrijf dat tools voor het ontwikkelen van webapplicaties maakt voor gebruik met een verscheidenheid aan programmeertalen (zoals JavaScript, Ruby, PHP en Python). De belangrijkste producten van Aptana zijn Aptana Studio, Aptana Cloud en Aptana Jaxer. Ik gebruik voor dit werk Aptana studio 3.

Aptana noemt de map waarin wordt gewerkt de "workspace" De onderliggende map "treetjevoortreetjeln" bevatten mijn bestanden. Deze map is gelinkt via de wereldbol "connections" deze is gemaakt vanuit de workspace. Bij het begin bij het maken van een website "Project" maak je de workspace daarna kun je wel alle bestanden direct in de workspace plaatsen. Dit is de beste manier, daarom is het aan te raden hier gelijk een goede naam voor te bedenken. Bonita

Je kunt ook verschillende projecten maken. Maak voor ieder project een "workspace".Ik heb ook nog een workspace gemaakt genaamd "NAS" voor het geval het mij ooit lukt om hier een website te zetten. Je kunt ook een link maken naar een andere project via "connections" (zie kolom 2).

Kolom 2

Ik heb alle bestanden uit de map treetjevoortreetje gecopieerd naar de map (workspace) "Treetjes". Het is de bedoeling om van daar uit te werken (heet niet voor niets workspace). De link "connections" blijft staan.

Voor een link klik op de bol "Ad new connection". Het volgende tabblad verschijnt.
Bij "source" blijft het "project" Treetjes.
Bij destination "file system" aanvinken en vervolgens via de knop "browse" de betreffende map zoeken.
Klik op "apply" "ok" klaar. De link is gelijk te zien in het veld van de project explorer.

Er zijn drie nieuwe "connecties" toegevoegd, naar Viking Kranen, de Flippers en de CD van de Scheldeduikers, alleen maar om te testen hoe het precies allemaal in zijn werk gaat.